maandag 30 maart 2020

Bijna 1 april! Enkel voor kleine sloebers...

Hey sloebers, 
ik kreeg daarnet 
een mail van juf Lut! 
Ze heeft wat ideetjes 
om iemand thuis 
te foppen op 1 april! 
1 april is woensdag, 
je hebt nog even de tijd om 
je goed voor te bereiden...
Samen met broer/zus/...? 
Zorg er ook voor dat niemand anders dit leest! 
Veel plezier! 


1 aprilgrappen om te lezen en  om er enkele uit te proberen op 1 april …..SSST! Mondje dicht!




Bij het eten aan de keukentafel een keer  naast je stoel op de grond gaan zitten ( als je nog broers of zussen hebt, kan je met hen ook afspreken. Het wordt dan nog leuker). Na enkele minuten wel weer gewoon doen, natuurlijk!



Met je broers of zussen en/of met één van je ouders, op een afgesproken teken van één van jullie,  mama of papa een staande ovatie geven ( = allemaal tegelijkertijd rechtstaan en lang in de handen klappen…… ) Er weet  dus 1 iemand van niets. Die zal niet weten waar ie het heeft!



Een héél klein beetje water op de stoel van mama of papa doen. Als hij/zij gaat zitten, is het precies of ze in haar broek geplast heeft. Niet teveel water natuurlijk, want anders zullen ze het merken!



Telkens mama of papa zich omdraaien, doen jullie snel de wave. Dat kan in de keuken, maar bijv. ook als papa of mama iets anders dan koken aan het doen zijn. Als mama of papa het door hebben, moeten jullie uiteraard stoppen.



Jullie verstoppen een voorwerp uit de keuken, dat mama of papa elke dag gebruiken. Bijv. een grote kookpot, het zoutvat,  de keukenrol, of…... Als hij/zij een tijdje gezocht heeft, roep je  ‘ 1 april’ ! en je geeft het voorwerp natuurlijk vlug terug.



Afspreken met je broers en/of zussen  om op een bepaald moment allemaal naar buiten te turen (  = naar hetzelfde punt te kijken )  terwijl je aan de keukentafel zit.   Na enkele minuten verklappen jullie dat het 1 april is.

Als je geen broers of zussen hebt, zou ik een andere grap kiezen om uit te proberen..